Vállalkozásunk szolgáltatásai

Az alábbi területeken tudunk segíteni

Válási mediáció

A válás nagymértékű lelki és anyagi törést okoz egy család életében. A fájdalommentes válás kiváló eszköze a mediáció, amely lehetővé teszi a gyermek felügyeleti joga, kapcsolattartása, tartásdíj összege, vagyonmegosztása gyors megállapodását. A megegyezés a felek aktív részvételével, közvetítő pártatlan segítségével jön létre, amely megtörténhet a válást megelőzően, de akár bírósági szakban is. A közvetítői eljárás nagy előnye, hogy nem egy harmadik fél (bíró) hozza meg az ítéletet, hanem a felek közösen, egyetértésben döntenek a házasság/élettársi kapcsolat felbontásával összefüggő kérdésekről. Külön kiemelve, hogy a párkapcsolati mediáció elkülönül a válóperes mediációtól, vagy a permegelőző válási mediációtól. Válási mediációnál cél, hogy a felek számára megfelelő, kielégítő megállapodás jöjjön létre, ezzel elkerülve akár évekig tartó költséges bírósági pereskedést.

Gazdasági mediáció

Milyen esetben segít a gazdasági mediáció?

  • munkajogi viták. munkahelyi ( munkatársak, vezető- beosztott közötti) konfliktusok
  • üzleti partnerek, üzlettársak, versenytársak közötti viták
  • cégeladás kapcsán felmerülő viták
  • szervezetek közötti, szervezeten belüli konfliktusok,
  • projekt kapcsán fellépő viták
  • örökösödési, hagyatéki eljárás során keletkező viták

Az üzleti életben a konfliktusok sikeres rendezésére használják a gazdasági mediációt - hatékony eszközként - amely konfliktushelyzet megoldása esetén illetőleg fennállásakor.

OH kártya

Az Oh kártyákat eredetileg egy festőművész Ely Raman találta ki azzal a céllal, hogy közelebb hozza a művészetet az emberekhez. Így születtek meg az oh kártyák. Ez az ötlet tetszett meg a humanisztikus pszichológusoknak, és a Gestalt pszichológia felfedezte, hogy ezeket a kártyákat nem csak művészeti célból, de terápiás jelleggel is lehet használni.

A kártyák segítenek az érzelmek megfogalmazásában, fejlesztik az önismeretet és a kommunikációt. Segítségükkel rá lehet találni a megoldatlan konfliktusokra, elfojtott érzelmekre, és a problémák megoldására.

Párkapcsolati mediáció

Párkapcsolati mediáció akkor javasolt, ha az egymással megromlott viszonyban lévő házastársak, élettársak, partnerek,indulatos és hasztalan vitáikat már nem tudják maguk között rendezni, de ezek a problémák még nem olyan súlyúak, hogy a felek a kapcsolatot fel akarnák számolni. Sőt, annak helyreállítására törekednek.

A párkapcsolati mediáció keretei között az addig folyamatos vitában őrlődő felek konfliktusukat bizalmasan, diszkréten, valós érdekeiket szem előtt tartva rendezhetik és ezáltal a feszültségekkel és szorongásokkal teli időszakok helyett kiegyensúlyozott társas életet élhetnek.

Közösségi mediáció, békítőkör

Konfliktusok mindenhol előfordulnak. A mediáció segít a helyi társadalmi béke fenntartásában, de ha nem kezeljük megfelelően, ha nem találunk megoldást a feloldására, akkor romló viszonyokhoz és kényszerű, rossz megoldásokhoz vezethet. Ha már nincs esély a megegyezésre, érdemes egy közvetítőt fogadni, aki segít harc nélkül elérni a megállapodást a felek között, lehet ez lakóközösség, idősek otthona vagy akár oktatási intézmény

Az oktatás területén rendszeresek a megoldatlan konfliktusok, kommunikáció hiánya megnehezíti a szervezet hatékony működését. Iskolában viták elsősorban a tanárok, diákok, a szülők, az intézmény között, fegyelmi eljárások, iskolai agresszió kapcsán alakulnak ki.

Nemzetközi tapasztalatok alapján a közvetítői eljárás oktatási intézmény esetében nevelési és preventív funkcióját tekintve is teljesen más jellegű - sokkal hosszabb távon érvényesülő - hatékonysággal tud működni iskolai környezetben.

A közösségi mediáció előnye, hogy csökken a konfliktusok száma, erősíti a csapatszellemet és sokkal jobb légkört teremt.