Karácsonyi Ajándék

2019.12.22

"De egymás szemébe nézve valóban beszélgetni, romboló életeseményeink, tragédiáink, kibírhatatlannak tűnő viharjaink idején is kitartani, a bajban összekapaszkodni: ez a szeretetteljes, valódi elkötelezettség lényege."

Király Eszter gondolataival kezdeném az év utolsó blogját, így a karácsonyi készülődés forgatagában.

Kinek mit jelent egy jó beszélgetés? Nekem létszükséglet. Engem kihúz a gödörből, ha abban vagyok, vagy éppen még inkább fokozza jókedvem. Adhat erőt, nyugalmat, oldódottságot, vagy gurgulázó nevetést, elmélyülést. Mikor mire van szükségem.

Egy biztos. Kevés ember van az életemben, akikkel igazán jót tudok beszélgetni, akikkel egy szóból tudjuk, mire gondol a másik. Azt hiszem nem is kell több, mert az már nem igazi, nem olyan...

Én ezért is szeretem a karácsonyt. Ilyenkor van idő beszélgetni, egymásra hangolódni. Végre. Nincs semmi, ami sürgetne, az idő sűrűvé válik, és lassan hömpölyög. Mintha arra biztatna, itt van az ideje, egy kicsit más hangulatban, más fények között, mint a hétköznapok sodrásában. A kölcsönösség is olyan egyértelművé válik, az egymásra figyelés olyan könnyen megy. Pont ettől lesz a karácsony számomra más, mint bármelyik másik ünnep, mert feltölt. És a kapcsolatok is feltöltődnek érzelemmel, nevetéssel, közös élménnyel, ami később kitörölhetetlen emlék lesz.

Ezeket a gondolatokat továbbfűzve szeretnénk titeket megajándékozni, egy kis meglepetéssel.

Szeretnénk ajándékba adni egy ingyenes beszélgetést 2020. január 1-15. között az első három jelentkezőnek, párkapcsolatról, családról, vagy munkahelyi problémákról. Gondolkozzunk közösen, hogy életed jelenlegi szakaszában hol tartasz ezeken a területeken, szeretnél-e változtatni, keresel-e új irányokat?

Jelentkezni a Szolnoki Mediáció facebook oldalon, vagy emaiben, az info@szolnokimediacio.hu oldalon lehet.

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, és Boldog Új Évet kívánunk Nektek!